SVO en Horeca Academie onder één paraplu

Actueel |
22 oktober 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Foodvak opleider SVO heeft onlangs de Horeca Academie overgenomen. Hiermee komen tientallen horeca-opleidingen en andere foodstudies onder één paraplu. Jaarlijks leiden de twee bedrijven duizenden studenten op.

Foto: SVO.

Het gaat bij SVO primair om BBL-studenten (Beroeps Begeleidende Leerweg) en in mindere mate ook om BOL-studenten (Beroeps Opleidende Leerweg) op MBO-niveau. Het SVO in Houten heeft vijftien scholen verspreid door het land. De Horeca Academie in Den Haag is actief op vijf locaties in het land en richt zich met zijn opleidingen op een bredere doelgroep.

Gericht op culinaire professionals

In een persbericht schrijft SVO: “We zijn blij en trots met de overname van de Horeca Academie. Door het samengaan van beide organisaties versterkt SVO vakopleiding food het aanbod aan hoogwaardige opleidingen en innovatieve trainingen aan (toekomstige) culinaire professionals. Dit is een belangrijke stap vooruit in het aanbod voor een leven lang ontwikkelen (LLO).”

Kitchen Republic

De Horeca Academie groeide de afgelopen jaren aanmerkelijk met onder meer verschillende koksopleidingen en ook Engelstalige trainingen, zoals voor het barista-diploma. De horecaopleider trok bovendien de aandacht door samenwerking met Kitchen Republic in Amsterdam, een vrijplaats voor startende en groeiende jonge foodondernemers. De Horeca Academie heeft er een eigen productiekeuken.

McDonald’s Academy

SVO biedt onder meer onderdak aan de McDonald’s Academy alsmede de nodige foodservice- en koksopleidingen. De fastservicesector groeide in de loop der jaren uit tot een belangrijke poot. Zo nam SVO ruim twaalf jaar geleden de fastservice-opleidingen over van Frans van Rooij, nu voorman van vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum. Zijn oorsprong heeft SVO in de slagerijbranche. Opleidingen voor functies in food-speciaalzaken zijn nog altijd een belangrijke activiteit.