Grote toeloop bij ProFri’s online Allergenen-cursus

Actueel |
3 mei 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock / Fizkes

De belangstelling voor de online training Voedselallergenen is de laatste weken enorm. Het Nederlands Frituurcentrum biedt deze e-learning module tijdelijk kosteloos aan in samenwerking met vakvereniging ProFri.

“Doorlopend komen er inschrijvingen binnen,” zegt ProFri-directeur Frans van Rooij. “Iedere week gebruiken enkele tientallen medewerkers, leidinggevenden en niet zelden ook ondernemers zelf de e-learning module.”

NVWA

Ongetwijfeld zal de aantrekkende belangstelling mede het gevolg zijn van recente berichtgeving van de NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. De NVWA gaf kortgeleden in een persbericht aan dat er meer op naleving van de allergenenwet zal worden gecontroleerd, omdat de uitvoering in de horeca nog vaak te wensen overlaat.

Meld je aan met kortingscode: allergenen2023

Deze aanbieding wordt mede mogelijk gemaakt door ProFri en loopt tot 31 december 2023

Module voor vakantiemedewerkers

Van Rooij wijst ondernemers daarnaast op de online module “Vakantie- en weekendmedewerker” die ook beschikbaar is op het platform Werkenaankennisenvakmanschap.nl. “De komende tijd starten in veel bedrijven immers weer de nodige vakantiemedewerkers en na de zomer ook veel nieuwe weekendhulpen,” zegt Van Rooij.

Kortingen voor leden

De module Voedselallergenen is tijdelijk dus gratis. Voor andere e-learnings gelden alléén voor leden van vakvereniging ProFri kortingen. Zo krijgen aspirant-leden en leden met een basislidmaatschap 20 procent korting. Pro-leden (leden die het Goed Gefrituurd Keurmerk hebben behaald of aangevraagd) krijgen zelfs 50 procent reductie.

Er zijn bovendien de nodige ProFri-leden die een soort van abonnement hebben, zodat alle medewerkers onbeperkt gebruik kunnen maken van het vakplatform en de e-learningmodules cq online cursussen. Facturatie met korting vindt langs deze weg achteraf plaats.

Leden kunnen de kortingscode of een abonnement aanvragen bij het secretariaat van de vakvereniging.

Werken aan kennis en vakmanschap