Nieuwe opleidingen, meer vakbekwame medewerkers

Actueel |
21 september 2017 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Hoe tap je softijs? / Shutterstock

Het Nederlands Frituurcentrum introduceert twee nieuwe e-learningmodules. De module “Aankomend Medewerker Fastservice” is speciaal bedoeld voor nieuwe en tijdelijke medewerkers. Deze digitale opleiding kan bovendien de opstap vormen naar een volwaardige opleiding via het reguliere beroepsonderwijs. De andere nieuwe module is “Basiskennis Softijs en Milkshakes”. Medewerkers leren alles over de omgang met softijs en milkshakes en de bijbehorende apparatuur en werkzaamheden. Belangrijk, want het zijn kritische producten.

In de module “Aankomend Medewerker Fastservice” wordt verteld wat fastfood/fastservice is. Ook wordt uitgelegd over welke competenties je moet beschikken als goede fastservicemedewerker en hoe je je verder kunt ontwikkelen. Verder komen zaken aan bod als hygiëne, voedselveiligheid, productkennis, voedselallergenen, apparatuur, schoonmaak en onderhoud. Een belangrijk onderdeel van de module gaat over het contact met de klanten/gasten. De nieuwe module bevat verder een uitgebreide checklijst. Die geeft zowel de medewerker als de ondernemer via een scan inzicht in de vorderingen die worden gemaakt. Het is voor de werkgever een handig hulpmiddel om te kijken of het dienstverband na de proeftijd kan worden voortgezet. De scan is verder een nuttige tool bij beoordelingsgesprekken tijdens het verdere dienstverband.

Veel meer informatie over e-learningmodules en een overzicht van alle beschikbare digitale studies vind je op www.werkenaankennisenvakmanschap.nl . Op de website Fastserviceopleidingen.nl lees je meer bijzonderheden over de beroepsopleidingen.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 5 – Najaar 2017