StukTV vestigt een nieuw frikandelrecord

Trivia, Actueel, Video's |
11 september 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

StukTV is erin geslaagd de langste frikandel ter wereld te maken: 15,6 meter schoon aan de haak. De populaire Youtubers van StukTV (het kanaal heeft liefst 2,6 miljoen abonnees) moesten wel heel wat kunststukjes uithalen om hun ultieme doel te bereiken.

Er zijn twee eerdere, officieuze wereldrecords. In 1993 werd in het Groningse dorp Vlagtwedde een frikandel van 7,5 meter gebakken in een dakgoot met frituurvet en branders eronder. Vorig jaar bakten scouts in Haaksbergen tien frikandellen van eveneens 7,5 meter elk.

Beschermend velletje

StukTV tilde de bestaande officieuze records echter naar een hoger plan. Om te voorkomen dat hun 15,6 meter lange frikandel zou breken, kozen Giel, Thomas en Stefan van het You Tube-kanaal voor een slimme methode.

Er werd gewoon een worst gedraaid van ruim 15 meter mét een beschermend velletje. Omdat de frikandel juist een darmloze worst is, werd het velletje eraf gehaald toen de frikandel op de plek van bestemming was. Voor de zekerheid werden ook twee reserve-exemplaren gemaakt van de slagersfrikandel.

Bovendien rustte de recordfrikandel, waarvoor onder meer 30 kilo kippendij en 10 kilo spek werd gebruikt, in een speciaal frituurmandje van ruim 16 meter lengte. Om er na afloop een frikandel speciaal van te kunnen maken, werden bovendien heel wat uien, mayo en curry-ketchup ingeslagen.

Bekijk hier de video op You Tube van de recordpoging.

Frikandel en truck, beeld: youtube.com/@StukTV

Meer over