Scouts in Haaksbergen bakken tien frikandellen van totaal 75 meter

Trivia, Actueel |
19 oktober 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Scouting De Klomp

Wordt het frikandelrecord van 7,5 meter komende vrijdag verbroken? Leden van scoutinggroep De Klomp in Haaksbergen gaan in elk geval een poging wagen. Met de recordpoging vieren de scouts het 75-jarig bestaan van hun club.

Oorspronkelijk wilden de scouts een frikandel bakken van liefst 75 meter. Dit bleek echter een onhaalbare opgave.

Nu is het de bedoeling dat komende vrijdag bij het clubgebouw in Haaksbergen tien frikandellen van elk 7,5 meter uit de zelf gemaakte “bakgoot” tevoorschijn komen. Uiteindelijk zullen de tien lange frikandellen worden geserveerd als frikandel speciaal XXXXXL.

Vlagtwedde-record

De bakpoging van de groep Explorers van De Klomp heeft alles in zich om een bijna 30 jaar oud record te doen sneuvelen. In 1993 werd namelijk in het Groningse dorp Vlagtwedde reeds een frikandel van 7,5 meter gefrituurd in een lange dakgoot. In Haaksbergen staat een dakgoot van liefst acht meter gereed voor de recordpoging.

Proeffrikandel

De Explorers weten zich bij hun recordpoging gesteund door professionals. Niet alleen zal een slager assisteren, maar daarnaast wordt de actie mede mogelijk gemaakt door twee technische bedrijven in Haaksbergen. De sauzen komen van een plaatselijke supermarkt en ook voor muziek is gezorgd.

De scoutinggroep laat niets aan het toeval over en dus is er al een generale repetitie gehouden. “Over de proeffrikandel was iedereen enthousiast,” verklaart leider Nick Horck in een persbericht. Wie de actie wil sponsoren, kan één van de tien frikandellen van 7,5 meter of “kleinere stukjes” van 75 centimeter adopteren.

Meer over