Rapper Donnie verkent mogelijkheden eigen snackbar in nieuwe Amazon-serie

Actueel |
11 juli 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Febo Beheer

De nieuwe streaming televisieserie van Donnie staat in het teken van snackbars. Onder de titel ‘Donnie Speciaal’ duikt de Amsterdamse rapper onder in de snackwereld en gaat hij op zoek naar mogelijkheden om een eigen frituurzaak te beginnen. De serie start komende donderdag op Amazon Prime Video.

‘Donnie Speciaal’ is de opvolger van de populaire serie ‘Donnie op de Monnie’ over de wereld van het grote geld. Dat hij dit keer kiest voor de wondere wereld van het hete vet, mag geen verrassing heten.

De rapper steekt zijn liefde voor de frituur niet onder stoelen of banken. Al vroeg in zijn loopbaan fungeerde hij als boegbeeld van een kledinglijn van Febo. Nog onlangs introduceerde de Amsterdamse automatiekketen Donnie’s vegasnack ‘t Fenomeentje.

Kookboek en Vreetschuur

Donnie Scloszkie groeide op met Febo. De vestiging in zijn jeugdbuurt Amsterdam-Noord is dan ook zijn favoriete adresje. Drie jaar geleden publiceerde hij Donnie’s Kookboek: “Het is een ratatouille aan gerechten. Het is een snelle hap van roti tot salade tot patat. Het is voor ieder wat wils. Het is geschikt voor ieder moment.” Meer dan eens, zoals vorig jaar in een groot interview met Nieuwe Revu, gaf de rapper aan zelf graag een snackbar te willen onder de naam Donnie’s Vreetschuur.

Wind en Wartaal

In de serie Donnie Speciaal verkent hij de mogelijkheden samen met zijn regelneef Dennis. Een aankondiging: “Donnie stort zich in de wereld van bakwanden, snacktrends, smaaktests en geschikte pandjes. Donnie ontwikkelt zijn eigen snacks met Pierre Wind, ontwerpt bedrijfskleding met Willie Wartaal en de droom komt steeds dichterbij.” Naar verluidt leidt ook Frituurwerelds redacteur Ubel Zuiderveld de rapper rond langs verschillende typen snackbars. Op deze video zie je hoe vol Donnie van de friet en frituursnacks is.