ProFri: ‘Wacht niet met de aanvraag van de TVL’

ProFri in het nieuws, Actueel |
11 januari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten


Ondernemers kunnen sinds 20 december 2021 de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor het vierde kwartaal aanvragen. Vakvereniging ProFri spoort ondernemers aan om de aanvraag nu in te dienen.

De TVL voor Q4 staat zes weken open. Aanvragen kan tot 28 januari 2022 17.00 uur. Daarna niet meer. “Wacht dus niet met je aanvraag”, zegt ProFri.

Omzetverliesgrens eenmalig naar 20%

Op 21 december liet het kabinet weten dat de omzetverliesgrens van de TVL eenmalig wordt verlaagd van 30 naar 20 procent. Hierdoor kunnen meer ondernemers over het vierde kwartaal (Q4 2021) TVL aanvragen voor een tegemoetkoming in hun vaste bedrijfslasten.

Pleisters op grote wonden

“Ondanks dat frituurzaken voor afhalen en bezorgen open mogen zijn, hebben toch veel ondernemers uit onze sector sinds de coronacrisis te maken met forse omzetverliezen”, zegt ProFri-voorzitter Hans Hus. “Soms meer dan 30 procent. Doordat voor de TVL-regeling de omzetverliesgrens voor Q4 is verlaagd naar 20 procent, komen meer collega’s in aanmerking voor een tegemoetkoming voor hun vaste bedrijfslasten.”

Veel schrijnende gevallen

Het blijven echter kleine pleisters op de grote wonden die door de coronacrisis worden veroorzaakt, aldus Hus. “Veel schrijnende gevallen zijn bij de vereniging bekend en steeds meer ondernemers weten niet meer hoe ze hun hoofd boven water moeten houden. Ook privé ontstaan er steeds meer problemen. We proberen als vereniging iedereen zo goed mogelijk bij te staan.”

Nieuwe minister

Hus: “Samen met de Horeca Alliantie en ONL blijft ProFri zich hardmaken voor passende regelingen voor alle gedupeerde horecaondernemers. Deze week staat een kennismakingsgesprek gepland met de kersverse Minister van Economische Zaken en Klimaat, mevrouw Micky Adriaansens.”