ProFri en Frituurwereld steunen Warchild-actie

Actueel |
2 april 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Warchild Nederland start een inzamelingsactie voor de kinderen van Gaza. “De aanhoudende bombardementen en het eindeloze geweld maken het leven van kinderen in Gaza ondraaglijk,” aldus de organisatie. “Naast water, voedsel en medicijnen hebben kinderen dringend mentale eerste hulp nodig om hen door deze continue chaos te leiden.”

Vakblad Frituurwereld en vakvereniging ProFri steunen de actie van Warchild met een banner op de website. Bovendien gaat ProFri de frituurbranche oproepen om ook lokaal in actie te komen voor de kinderen van Gaza.

“Druppel op gloeiende plaat”

“De hulp die we nu kunnen bieden is een druppel op een gloeiende plaat,” zegt Warchild. “Dat is heel frustrerend. Ondanks de enorme beperkingen en het constante geweld kan War Child, dankzij ons lokale netwerk, nog steeds in actie komen. We delen voedsel en schoon drinkwater uit aan kinderen en bieden ook mentale noodhulp.”

Frietje Vrede

ProFri en zijn leden hebben in het verleden vaker campagne gevoerd voor Warchild. Onder het motto Frietje Vrede is met speciale frietvorkjes jaren geleden geld voor oorlogskinderen ingezameld tijdens de campagne Week van de Friet. Frituurondernemers die nu ook weer mee willen doen aan de inzameling, kunnen op de website van Warchild meer bijzonderheden vinden.

Foto: UZ Media