ONL voorzichtig positief over oplossing kabinet schrijnende gevallen

Actueel |
18 mei 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Hans Biesheuvel, voorzitter van ONL

Het demissionaire kabinet heeft 265 miljoen euro vrijgemaakt voor een oplossing voor de schrijnende gevallen rond de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) Q2 2021. ONL voor ondernemers heeft de afgelopen maanden keihard geknokt voor een toereikende oplossing voor al die ondernemers die door een ongelukkige omstandigheid als ziekte, brand of het starten van een onderneming net voor het uitbreken van de coronacrisis, geen aanspraak konden en kunnen maken op de TVL.

De 265 miljoen euro wordt ingezet om ondernemers voor de TVL Q2 een keuze te geven in de referentieperiode. Ondernemers kunnen bij de TVL-aanvraag Q2 2021 kiezen voor Q2 2019 óf Q3 2020. Het demissionaire kabinet stemt met tegenzin in met de maatregel en acht deze ondoelmatig.

ONL is voorzichtig positief over de geboden oplossing. Tevreden over het forse bedrag wat is vrijgemaakt voor de aanvulling op de TVL-regeling, maar tegelijkertijd teleurgesteld dat het demissionaire kabinet de stap naar een regeling met terugwerkende kracht niet kan zetten. Het maakt de oplossing suboptimaal, maar wel een om te koesteren.

Over ONL

ONL voor Ondernemers is dé onafhankelijke ondernemersorganisatie van Nederland en heeft maar één belang: de stem van ondernemers laten horen. In 2020 sloot de Horeca Alliantie zich aan. Sindsdien overlegt ONL mede namens de Horeca Alliantie inclusief vakvereniging ProFri met de ministeries, kamerleden en bewindslieden in Den Haag. ONL zorgt er ook voor dat de Horeca Alliantie in Den Haag, daar waar gesproken wordt over de horeca, aan tafel komt.

Meer over