Nieuwe eigenaar Beckers, Mexicano en Bicky

Actueel |
6 juni 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Beckersfabriek in Bocholt, België, foto UZM.

Beckers, Bicky, Mexicano en andere snackmerken krijgen een nieuwe eigenaar. Investeringsbedrijf Egeria verkoopt namelijk het moederbedrijf GoodLife Foods aan IK Partners, een grote investeerder met een Scandinavische achtergrond.

IK Partners koopt de meerderheid van de aandelen in GoodLife Foods. Daarnaast zal ook een deel van het management mee investeren in het snackbedrijf dat zijn hoofdkantoor heeft in Breda.

GoodLife Foods heeft ruim 700 werknemers en zes fabrieken in Nederland, Denemarken en België. Hieronder is de grote frikandellenfabriek van Beckers in Bocholt in België, vlak over de grens bij Weert. In Katwijk heeft GoodLife Foods bovendien de grootste loempiafabriek van Europa. Vroeger was deze fabriek het eigendom van Duif Convenience Foods.

Ook productie huismerken

GoodLife Foods is met Beckers en andere merken een belangrijke producent van diepgevroren snacks. Het bedrijf maakt niet alleen diepvriessnacks onder eigen merknamen, maar produceert ook huismerkproducten voor onder meer supermarkten.

Omzet flink gegroeid

Nadat Egeria in 2014 Beckers/Izico overnam van het toenmalige voedingsconcern Wessanen, kocht het bedrijf nog andere bedrijven en merken in de branche. Zo werden de snackmerken van Van Oers Snacks en De Vries Vleessnacks (Mexicano) overgenomen. Ook Exellent Food kwam in handen van Egeria.

Door deze laatste overname kwamen onder meer de krokettenmerken van Cas Spijkers en Amsterdamse Croquetten onder de paraplu van GoodLife Foods. Volgens het Financieele Dagblad heeft GoodLife Foods een omzet van 200 miljoen euro, bijna twee keer zoveel als in 2014.

Grote investeerder

IK Partners heeft sinds 1989 ruim 14 miljard euro geïnvesteerd in 170 Europese bedrijven. De investeerder wil GoodLife Foods versneld verder uitbreiden en verbreden door zowel overnames als de ontwikkeling van eigen nieuwe producten. De overname moet nog wel worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten.

Meer over