Hoe nieuw is de Broquet eigenlijk?

Nieuw!, Actueel |
7 december 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Insideflyer.nl

Snackproducent NewForrest introduceerde onlangs de Broquet. Het moederbedrijf van de ovensnacks van Kwekkeboom én fingerfood-specialist Buitenhuis ontwikkelde dit kant-en-klare broodje kroket als ‘luchtvaartkroket’.

Het merk Broquet werd door het bedrijf beschermd, maar waar hebben we deze naam eerder gehoord?

Brooddeeg met mosterd

NewForrest ontwikkelde de Broquet samen met een bakkerijbedrijf. Omdat aan boord van vliegtuigen de bereidingsmogelijkheden beperkt zijn, moest de Broquet een klant-en-klaar broodje kroket worden dat zich eenvoudig in luchtovens laat verwarmen. Het resultaat is een kroket die omgeven is door wit brooddeeg met een klein beetje mosterd.

Broketje en KLM

Hoewel het merk ‘Broquet’ beschermd is, heeft hij een directe voorganger. Bijna tien jaar geleden introduceerde snackproducent Beckers namelijk het Broketje, ook een broodje met een geïntegreerde kroket. Het Broketje was speciaal bestemd voor de warmhoudvitrines in tankstations en kantines. Maar naast het Broketje en de nieuwe Broquet, is eerder nog een andere ‘luchtvaartkroket’ gemaakt.

De KLM ontwikkelde ongeveer tien jaar geleden samen met Van Oers in Boxtel een soortgelijk product, de KLM Dutch Kroket (zie foto). De KLM Dutch Kroket was vanaf het begin exclusief bestemd voor passagiers in de businessclass, een chique broquette dus.

Meer over