Nederlands kampioenschap Loaded Fries: vanaf nu aanmelden voor vakwedstrijden

Actueel |
18 oktober 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: winnende loaded fries van 2020

Voor het eerst in drie jaar houdt Stichting de Lekkerste Wedstrijden tijdens de komende Horecava weer zijn Nederlandse kampioenschappen. Naast het NK Loaded Fries en het NK Lekkerste Burger, staan er zes andere vakwedstrijden op het menu. De inschrijving is inmiddels geopend.

Afgezien van de twee NK’s, staan in januari tijdens de Horecava 2023 op het wedstrijdmenu: NK Lekkerste Broodje, NK Pizza Bakken, NK Lekkerste Pasta, NK Pannenkoeken Bakken, NK Vegan Burger én de bijzondere vakwedstrijd Lekker Anders voor creatief talent met een beperking.

Hardlopende gerechten

De wedstrijden van Stichting de Lekkerste Wedstrijden staan inmiddels 42 jaar op het Horecava-programma. In 1980 startte de stichting met het Lekkerste Broodje van Nederland. Daarna passeerden in de loop der jaren veel hardlopende gerechten uit de horeca de revue tijdens de vakwedstrijden, van salades tot snackmenu’s en hotdogs.

Kroketten?

Gezien de populariteit van loaded frikandellen en andere worsten met toppings, zou ook deze categorie een overweging kunnen zijn. De organisatie van de vakwedstrijden wijst er op zijn website op, dat elke hardloper vanzelfsprekend op creatieve wijze kan worden gebruikt in één van de categorieën. Zoals kroketten. “Het is dan ook zeker niet onmogelijk om aan het NK Lekkerste Broodje deel te nemen met een creatie waarin een kroket de hoofdrol pakt. Als het iemand lukt om de jury van het NK Lekkerste Burger te overtuigen met een kroketburger, dan moet dat ook lukken bij het NK Lekkerste Vegan Burger,” aldus een bericht of de website.

Loaded Fries

De NK Loaded Fries staat begin 2023 voor de derde keer op het programma. Echter: de eerste edities in 2019 en 2020 heette de vakwedstrijd nog ‘Lekkerste Frietje met Topping’. De eerste toppingstrijd in 2019 werd gewonnen door Arn Zuyderduin van Van Gogh Frites in Amersfoort. Zuyderduins Comfort frites bestond uit Limburgs zuurvlees met Amsterdamse uitjes, een bitterbal, pickles en peterselie.

In 2020, de laatste editie voor corona, won Mitch Kramer van hamburgerzaak Ter Marsch & Co met Sweet Fries of Mine, zoete friet met mayonaise van wintertruffel, Parmezaanse kaas en gedroogde Hollandsche worst.

Aanmelden voor de lekkerste NK’s kan hier.