’n Uitdagende en verleidelijke vitrine

Achtergrond |
21 september 2018 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

De Uitdaging in Voorthuizen is een frituurbedrijf met frisse, eigentijdse kleuren, een mooi en knus omsloten terras achter de zaak, een brede smaakvolle kaart en topgastvrijheid. In mei 2014 startten Sanne en Erik hier. Of er een vitrine moest komen, was eigenlijk geen vraag. “Het was meteen vrij duidelijk dat we die wilden. Een vitrine geeft extra beleving aan de zaak en de producten.”

Foto Nederlands Frituurcentrum

Over het bedrijf van Sanne van de Steeg en Erik Ruiter schreef een journalist eerder: “Alles blinkt. Sanne is het visitekaartje van de cafetaria: gastvrij, vriendelijk en met een glimlach helpt ze de gasten. Alles ademt in deze zaak de liefde voor het vak. De productvariatie gaat van vers belegde broodjes tot complete menu’s en zelfgemaakte specialiteiten. Het kan haast niet beter. Hier ga je graag nog een keer eten.” En zo is het. Elke dag zetten de Voorthuizer frituristen een extra stapje om hun zaak nóg aantrekkelijker te maken. Zo is de friet sinds enige tijd van agria’s van eigen snit en voorbak.

Inspiratie

De vitrine doet wat een vitrine moet doen: de presentatie verleidt de smaakpapillen van de gasten. Sanne liet zich bij de vormgeving inspireren door Wilma Leijtens, “snacketaleuse” van De Vergulden Erpel in Waalwijk. “Ik ben aangestoken door Wilma’s passie om de beleving van producten over te brengen op de klanten,” verklaart Sanne. “Je ziet dat klanten langer blijven kijken om een keuze te maken. Ze vragen naar producten die ze niet kennen en zijn sneller geneigd iets nieuws te proberen.” Elke zondag haalt Sanne de vitrine helemaal leeg. Hij wordt schoongemaakt en dinsdag in ongeveer anderhalf uur opnieuw ingericht. “Met altijd nieuwe elementen. Ik schep een sfeer die past bij het seizoen met spullen die ik bij de Xenos haal. Zoals parasolletjes in de zomer en kuikentjes met pasen.” De oorspronkelijke vitrine maakte een tijdje geleden plaats voor een nieuwe. “Een slagersvitrine met bovenverlichting die de producten mooi uitlicht. Prima vitrine, zelfs tijdens heel warme dagen koelt hij uitstekend.”

Oorkonde

Al sinds 2015 prijkt bij De Uitdaging het Goed Gefrituurd-keurmerk op de gevel. Onlangs slaagden Erik en Sanne met glans voor de periodieke herkeuring. Daarnaast viel de cafetaria een andere vakerkenning ten deel. Het stoofvlees (recept Sanne) én de huisgemaakte gehaktballen (recept Erik) zijn door de keurmeesters van het Nederlands Frituurcentrum met Goud Bekroond. Het oordeel over het stoofvlees: “Licht gebonden, mooi van structuur, vol van smaak. Met de ambachtelijke friet van De Uitdaging én echte mayonaise of frietsaus is het een ware een traktatie.” Over de gehaktballen: “Ze worden bij De Uitdaging met liefde voor het vak gemaakt en gebraden in eigen keuken. De gehaktballen worden na het braden bewaard in een stevige jus. Gewoon ouderwets lekker!”
Oorkondes of niet, in hun menufolder laten Sanne en Erik weten open te staan voor suggesties. Ze schrijven: “Ons doel is om u als een tevreden gast naar huis te zien gaan. Heeft u nog verbeterpunten voor ons? Ook dit horen wij graag, zodat we ons kunnen blijven ontwikkelen.”

Wil jij ook iets kwijt over jouw vitrine of wel/geen vitrine? Mail naar snackvitrine@frituurcentrum.nl

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 9 – Najaar 2018