Lot Fred Kroket tot voorjaar 2022 onzeker

Actueel |
16 november 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Fred Kroket

Liefst 3092 handtekeningen zamelde ondernemer Fred Voskuil ofwel Fred Kroket eerder dit jaar in voor de instandhouding van zijn snackkraam in de gemeente Zaanstad.

Of hij zijn snackplek behoudt op bedrijventerrein HoogTij in Westzaan, is op zijn vroegst in voorjaar 2022 zeker.

Openbare aanbesteding

Onlangs liet de gemeente weten dat bij de verdere ontwikkeling van het bedrijventerrein, het zogenaamde Masterplan Noordzeekanaalgebied, twee horecalocaties worden aangewezen. Fred Kroket kan op deze locaties inschrijven, maar moet het dan bij de openbare aanbesteding wellicht opnemen tegen fastfoodgiganten als Burger King.

Streepje voor voor lokale ondernemer

De verantwoordelijk wethouder is Fred Kroket inmiddels wel tegemoet gekomen. De omschrijving van de aanbesteding is zodanig dat lokale ondernemers een streepje voor hebben. Zo moet parkeren voor vrachtwagens mogelijk zijn en is extra nadruk gelegd op plaatselijke betrokkenheid. “Gedachte hierbij is dat lokale ondernemers een goede kans moeten kunnen maken op het verkrijgen van een horecakavel op HoogTij,” aldus de omschrijving. Bovendien is niet gezegd dat de horecakavels naar de hoogst biedende gaan.

Snackpaviljoen

In de eerste helft van 2022 wordt bekendgemaakt bij welke twee horecabedrijven de gemeente de locaties aanbesteedt. Fred Kroket heeft sinds zomer vorig jaar een jaarplek op industriegebied HoogTij in Westzaan. Hij kan er, na een verlenging door de gemeente, zeker tot mei 2022 blijven, maar wil er graag een permanent ‘snackpaviljoen’ bouwen.

Coronacrisis

Fred Kroket had een evenementenbedrijf dat sneuvelde door de coronacrisis en begon vervolgens zijn snackkraam. Hoewel hij tussendoor ook nog kampte met stroomtekorten, groeide Fred Kroket in korte tijd uit tot een fenomeen, mede dankzij steun van lokale media. Naast friet van Frites uit Zuyd, verkoopt Fred Voskuil onder meer gehaktballen van de lokale slagerij en zet hij wekelijks een wisselende kroketspecialiteit in de spotlights.

Bekijk ‘Fred Kroket, The Movie’