Lokettaria: ‘Capaciteit van onbemande cafetaria is verdubbeld’

Actueel |
17 maart 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Afbeelding: Eyemation, Lokettaria.

Eyemation werkt verder aan de ontwikkeling van zijn onbemande snackbar Lokettaria. Het bedrijf voor industriële automatisering in Heerhugowaard liet onlangs weten de capaciteit van de Lokettaria verder te hebben uitgebreid.

“De toekomst van de geautomatiseerde fastfood keuken, waarbij de consument selecteert, de machine produceert, de exploitant profiteert en de consument consumeert.” Zo omschrijft Eyemation de automatische cafetaria die het bedrijf enige tijd geleden lanceerde.

De eerste prototypes van de ‘onbemande frietkraam’ Lokettaria hadden een capaciteit van 50 bestellingen per uur zonder medewerkers. Onlangs is de output omhoog geschroefd van 50 naar 100 dienbladen per uur met totaal 900 producten.

Trafficlocaties

Volgens Eyemation leent haar geautomatiseerde 24/7- cafetariaconcept zich vooral goed voor plekken met veel voorbijgangers (zoals stations) en voor locaties die normaliter ‘s avonds gesloten zijn, zoals tankstations. Naast de concepten Lokettaria en Lokettaria Plus, heeft Eyemation ook twee simpeler uitvoeringen van zijn volautomatische automatiekconcept.

Robotfriet

Over de frietbereiding in de Lokettaria, zegt het bedrijf in Heerhugowaard: “De gerobotiseerde keuken bereidt de friet direct vers vanaf de aardappel.” En over de afwas achteraf: “De dienbladen kunnen door de klant weer teruggevoerd worden in de installatie zodat deze automatisch zal worden gewassen en hergebruikt.”