“Lockdown horeca verlengd tot dinsdag 2 maart”

Actueel |
2 februari 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

Het blijft voor frituurspeciaalzaken voorlopig bij afhalen en bezorgen. De lockdown voor eters ter plekke in de horeca zal worden verlengd tot zeker dinsdag 2 maart.

Versoepeling van de coronamaatregelen zit er de komende weken niet in. Met deze boodschap zal het kabinet vanavond komen tijdens de periodieke persconferentie, aldus verschillende media.

Click & Collect

Wel wordt verwacht dat Mark Rutte de retail tegemoet zal komen. Net als horecabedrijven, zullen afhaalklanten naar verwachting welkom zijn bij winkels. Via het systeem van click & collect kunnen klanten online producten bestellen en afhalen bij winkels. Hiermee krijgen winkels dezelfde positie als restaurants en andere eetgelegenheden. Volgens Frans van Rooij van vakvereniging ProFri is dit een opmaat voor heropening van eetgelegenheden, zodra de winkels weer open mogen. Daarnaast doen berichten de ronde dat het kabinet de avondklok mogelijk op korte termijn al zal beëindigen.

Natte horeca

De vooruitzichten voor de natte horeca zijn volgens Van Rooij vooralsnog slecht. De Horeca Alliantie, waar ProFri deel van uitmaakt, vindt het dan ook onbegrijpelijk dat Koninklijke Horeca Nederland (KHN) niet wil meewerken aan de Field Labs die het ministerie van EZK samen met brancheverenigingen en TNO wil organiseren.

Lees meer hierover: Horeca Alliantie werkt wél mee aan Field Labs voor cafés