
Koningin Máxima is komende woensdag te gast bij SVO vakopleiding food. Tijdens een bezoek aan SVO’s praktijklokalen gaat ze bij verschillende foodlessen in gesprek met studenten en docenten. Ook gaat ze om tafel met organisaties die in horeca en food actief zijn.
Het koninklijke bezoek aan de vestiging Houten van SVO staat in het teken van mbo-vakonderwijs en de samenwerking binnen de foodbranche. Máxima voert een ronde-tafel-gesprek met onder anderen Bidfood-ceo Dick Slootweg, slagerij-voorman Koos van Essen en personeelsdirecteur Ineke Jeuster van McDonald’s Nederland.
Frituurcollege
Speciale aandacht is er ook voor de fastfood- en frituurbranche. “Koningin Máxima praat met foodservice-studenten bij het frituurcollege over de productkennis, de bereiding van fastfood-snacks en de verbinding tussen school en hun leerbedrijf. Daarnaast bezoekt zij de les vegetarisch en veganistisch koken van de Horeca Academie,” aldus een SVO-persbericht.
Bezoek aan De Smulpaap
Voordat Máxima koningin werd, maakte ze al uitgebreid kennis met de frituurbranche. Niet alleen vernoemden creatieve frituurondernemers de nodige snacks naar haar, maar ook bracht zij een officieel bezoek aan snackbar De Smulpaap in Vlissingen. Dit deed ze in 2010 in haar functie als lid van de Raad van Microfinanciering.
Foto: koningin Máxima, Koninklijk Huis RVD