Inspirerende demo’s van Rational met ‘alleskunners’

Actueel, Achtergrond |
21 november 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Een croissant, een tosti of een complete verse maaltijd bereiden met een apparaat? Tijdens het Frituurwereld Event op 13 november in Hengelo lieten de chefs van Rational zien dat het allemaal kan met én in één combisteamer.

Verbreed als cafetariahouder je assortiment, werk efficiënter en breng meer rust in je cafetariakeuken. Dat was de boodschap die de aanwezigen van het Frituurwereld Event meekregen bij de gastheer van die dag: Rational in Hengelo.

Spareribs en croissants

Tijdens de lunch gaven de Rational-chefs een aantal tips en tricks over het werken met combisteamers. Zo lieten ze zien hoe je hiermee eenvoudig spareribs kunt afbakken maar ook tosti’s en croissants. “Lekker voor bij de lunch.” Daarnaast demonstreerden ze dat je maaltijden kunt voorbereiden door tegelijkertijd groente, aardappels en schnitzels voor te garen in een en dezelfde combisteamer.

Alleskunners

“Het zijn echte alleskunners en je brengt hiermee rust in je keuken want je kunt alles voorbereiden en afmaken tijdens de spits en efficiënter werken”, vond een van de demochefs. Daarnaast bespaar je zo ‘handjes’ in je keuken.

Cockpit

Met eigen ogen konden de aanwezige cafetariahouders zien hoe eenvoudig de besturing oftewel ‘de cockpit’ van de ovens werkt. Ook werd er gedemonstreerd hoe je je eigen bereidingswijzen kunt instellen en opslaan. Kom je daar niet uit, dat helpt de adviseur van de ovenleverancier je hierbij, zo lieten de chefs van Rational weten.

Handdouche

Ook de demonstratie hoe je met een Combi Pro tegelijkertijd pasta met saus kookt, wekte de belangstelling op van de toekijkers. Net als het toevoegen van water aan het bereidingsproces in de combisteamer met een ingebouwde handdouche. Dit zijn allerlei handige en tijdbesparende opties.

Mini-beurs

Naast de kookdemo’s was de ontvangstruimte van Rational de hele dag door de locatie voor het Frituurwereld Event en de dertiende ledenvergadering van de ProFri. Behalve lezingen en award-uitreikingen was er in deze ruimte een mini-beurs van een aantal partners van Frituurwereld. Het Hengelose bedrijf is onlangs als 50e partner van Frituurwereld toegetreden.