Iconische kraam Bram Ladage ontmanteld

Actueel |
31 augustus 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: archief FSW

Eén van de meest iconische verkooppunten van friet in ons land, is gisteren ontmanteld. De vestiging van Bram Ladage aan het Binnenwegplein in Rotterdam wordt vernieuwd en is zeker negen maanden afwezig in Rotterdam-Centrum.

Al ruim drie decennia was de vestiging op het Binnenwegplein één van de grootste frietkramen van ons land. Na de opening in 1990 diende jarenlang een enorm blikje cola als blikvanger (zie foto). Toen de kraam later werd, verdween het colablik en werd Ladage’s verkoopkraam onder meer voorzien van een aangepast dak en een nieuwe toonbank.

In het Algemeen Dagblad laat Ladage Beheer weten dat de plannen voor nieuwbouw nog niet helemaal vast staan. Wel is duidelijk dat de nieuwe kraam meer in harmonie zal worden gebracht met het huidige stadsbeeld van Rotterdam ofwel ‘de stijl van vernieuwing’. Mogelijk zal ook het assortiment deels veranderen. Zo dubt Ladage Beheer over fish & chips.

De Rotterdamse krant verzucht: “Even een Brammetje halen op het Binnenwegplein is voorlopig van de baan.” Afgezien van de ontmantelde vestiging aan het Binnenwegplein, heeft Bram Ladage nog 38 andere vestigingen.