Horecaprijzen: De Halte op Schier wint vakjuryprijs

Actueel |
6 februari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Cafetaria De Halte op Schiermonnikoog, Snackbar ’t Speuldje in Ermelo en Friet Panters in Breda. Alle drie wonnen ze op hun eigen manier onlangs een prijs in de cafetaria-categorie bij de verkiezing Nederlandse Horecaprijzen.

De Nederlandse Horecaprijzen is een jaarlijks initiatief van de Vote Company, een marketingbedrijf dat gespecialiseerd is in de organisatie van online verkiezingen. Tot november vorig jaar kon er volop gestemd worden, eind januari werden in hotel Figi in Zeist de winnaars in de schijnwerpers gezet.

Meeste stemmende fans

Snackbar ’t Speuldje bracht bij de verkiezingen de meeste fans op de been. Totaal werd liefst 957 keer een stem op het bedrijf bij Ermelo uitgebracht. Als tweede eindigde ’t Houts Frituurtje, de eetkraam van het Brabantse dorp Den Hout, met 712 stemmen. De bekende Haagse snackbar Koemans Snacks & Broodjes werd derde met 704 stemmen.

Top 3 waardering

Daarnaast was er een ranglijst voor cafetaria’s met de hoogste waardering. Hier zegevierde Friet Panters in Breda met het waarderingscijfer 9,81. Met een waardering van 9,74 behaalde cafetaria Family in Nijmegen de tweede plaats. Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is dit bedrijf niet aangesloten bij de gelijknamige formule. Op de derde plek (waardering: 9,73) legde Frituur Happiness by Miep in Sluis beslag.

Oordeel vakjury

Een vakjury boog zich ook over de cafetaria’s die veel stemmen en hoge waarderingscijfers behaalden. De top 3 van de vakjury ziet er als volgt uit. Eerste: Cafetaria De Halte op Schiermonnikoog. Op de tweede plaats Bali Frietbutik Streetfood in Waalwijk. Als derde eindigde Het Lutke in De Lutte. Cafetaria-Eethuys Boer’n Trek in het Groningse Leek kreeg een award vanwege de meest creatieve campagne.

Foto’s: ’t Speuldje in Ermelo (links) en ’t Houts Frituurtje.