Carnaval: Feestburger met Flügel bij Febo

Actueel |
6 februari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De Amsterdamse automatiekformule Febo sloeg de handen ineen met het oer-Nederlandse shotje Flügel. Febo en Flügel presenteren in het carnavalsweekeinde de Feestburger “met een flair Flügel” in de vestigingen in Tilburg, Den Bosch en Zwolle.

Febo zorgde de afgelopen weken al volop voor reuring vooraf. Via video’s op sociale media werd de spanning flink opgebouwd: wat gaan Febo en Flügel samen doen? Deze reuring en mysterie vooraf past in een trend. Nog onlangs deed Mora iets vergelijkbaars in de aanloop naar de presentatie van zijn nieuwe Kaas Kipkorn.

Speculaties

De filmpjes zorgden dat er volop werd gespeculeerd. Zo schreef Snacknieuws.nl vooraf: “Eén van de meest opmerkelijke theorieën suggereert de mogelijkheid van een kroket met Flügel-smaak. Stel je voor: een hap nemen en de vertrouwde krokantheid van een Febo-kroket combineren met de bruisende sensatie van Flügel.”

Meer Flügel-snacks

Overigens is een Flügel-snack geen 100 procent primeur. Enkele jaren geleden introduceerden De Jong Snacks en Dutchies in Tilburg de Flügel Bitterbal, een bitterbal met de smaak van dit rode wodkashotje. Ook dat gebeurde ter verhoging van de feestvreugde in de aanloop naar het carnaval, dat trouwens op zondag 11 februari begint dit jaar.

Febo’s Feestburger zal van vrijdag 9 februari tot en met dinsdag 13 februari in de drie vestigingen worden verkocht. Trouwens, afgelopen vrijdag was de Feestburger al gedurende twee primeuruurtjes verkrijgbaar bij Febo aan de Heuvelstraat in Tilburg.

Febo heeft nog meer nieuws dezer dagen. Voor de consument thuis verkocht de automatiekketen zijn signatuur Grillburgersaus in potten. Het gaat om een tijdelijke verkoopactie, die Febo ook in eerder jaren reeds hield.

Foto’s: Febo

Meer over