Horeca-cao wordt verlengd tot eind 2021

Actueel |
8 december 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Edwin Vlek – Sectorbestuurder FNV Horeca

De huidige horeca-cao wordt met een jaar verlengd en zal dus gelden tot eind 2021. Dit zijn FNV Horeca, CNV Vakmensen en ondernemersorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) overeengekomen.

Dit betekent ook dat de arbeidsvoorwaarden het komende jaar precies hetzelfde zijn als dit jaar. Alleen de loontabellen zullen op enkele punten worden aangepast; zij moeten namelijk in de pas lopen met het wettelijk minimum loon.

Rust en stabiliteit

De drie partijen zeggen in een verklaring, dat tot verlenging is besloten om duidelijkheid, rust en stabiliteit te garanderen. Een langere geldingsduur van de horeca-cao draagt hieraan volgens de organisaties bij, nu de branche zo hard wordt getroffen door de coronalockdown.

Collectief belang

Edwin Vlek van FNV Horeca: “Normaal gesproken sluit een vakbond alleen maar een cao af als medewerkers hier financieel beter van worden. Maar gezien de huidige situatie in de horeca laten wij het collectief belang van de sector deze keer het zwaarst wegen.” De minister van sociale zaken word gevraagd de horeca-cao 2021 algemeen bindend te verklaren.