Heftig cafetarianieuws: explosie in Utrecht, ravage in Milsbeek

Actueel |
7 februari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Een zware explosie in een Utrechtse cafetaria, een snackbargevel geramd bij een ongeluk in Milsbeek. De frituurbranche in ons land kreeg de laatste dagen te maken met twee heftige gebeurtenissen.

Cafetaria Shi in Utrecht is getroffen door een zware explosie. De pui van de snackbar in de wijk Overvecht werd vernield door de kracht van de ontploffing. Onduidelijk is of het gaat om een gerichte aanslag. De politie is een onderzoek gestart en heeft getuigen opgeroepen zich te melden. Op camerabeelden is een verdachte te zien, maar die was door donkere kleding niet goed herkenbaar. De eigenaar was tijdens de explosie op vakantie in Italië.

Range Rover

In Milsbeek werd door een ongeluk de pui van Bakhuus De Aanloop vernield. Afgelopen zaterdagochtend reed een Range Rover de zaak binnen terwijl de eigenaars nog lager te slapen. Woningen boven de vestiging van Bakhuus moesten worden ontruimd, de pui van de cafetariagevel moest tijdelijk worden onderstut.

De Range Rover belandde in zijn geheel in de cafetaria. In de auto zat een ouder echtpaar. Vermoedelijk is bij het parkeren de voet van het rempedaal gegleden en op het gaspedaal terechtgekomen. Omdat de bakwand net niet werd geraakt, kon de vestiging van het Bakhuus kort na de gebeurtenis weer gewoon de deuren openen. De belangrijke omzetdagen met carnaval komen hierdoor niet in gevaar.

Minder overvallen?

Bij dit heftige nieuws, zijn er ook bemoedigende berichten. Zo lijkt 2024 qua aantal overvallen gematigd te zijn begonnen. Er werden snackbars in Amersfoort en Kerkrade overvallen. Het beeld lijkt echter gunstiger dan voor corona. In 2019 lag het gemiddelde aantal overvallen in de branche namelijk op circa tien per maand.

Foto: Shutterstock