Goed Gefrituurd-keurmerk voor zes bedrijven

Actueel |
21 december 2019 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Manneken Pis / Manneken Pis

Robby’s Snacks in Raalte en de vijf vestigingen van Manneken Pis, vier in Utrecht en één in Amsterdam, ontvingen onlangs het keurmerk Goed Gefrituurd. De bedrijven zijn met goed gevolg getoetst op de aspecten Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid.

Het Nederlands Frituurcentrum voert de keurmerkaudits uit in opdracht van vakvereniging ProFri. Robby’s Snacks en de vijf vestigingen van Manneken Pis mogen nu het gevelschildje met het Goed Gefrituurd-keurmerk voeren. Tientallen frituurspeciaalzaken gingen hen al voor; het keurmerk is te vinden bij steeds meer cafetaria’s, snackbars en frituren. Naast het gevelschildje, ontvangen de eigenaars van de frituurbedrijven een certificaat.

Om het keurmerk te bemachtigen, zijn drie V’s van Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid leidend. Zij vormen samen de basis voor een goede bedrijfsvoering op alle fronten. Ondernemers moeten voor het keurmerk eerst zelfonderzoek plegen aan de hand van een uitgebreide standaard-vragenlijst, die in voorkomende gevallen de nodige “verbeterpunten” kan opleveren. Vervolgens brengen mystery guests verslag uit van inspecties die zij uitvoeren. Ondernemers moeten voldoen aan minimaal 75 procent van alle criteria voor een gunstige beoordeling. Meer nieuws over Goed Gefrituurd en andere keurmerken en awards, lees je in de verhalen over de Nationale Smulgids en het Frituurwereld Event.

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 14 – Winter 2019-2020