Jubileumviering leidt tot carnavalslied

Actueel |
21 december 2019 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

ProFri’s jubileumviering van 150 jaar friet in Nederland is het onderwerp geworden van een schlager voor het komende carnaval. Het duo Pap en Pudding bracht enkele dagen voor de elfde van de elfde de song “Frietzaken” uit.

Zelf zegt het duo, bestaande uit Hans van Erp en René van Rooij uit Herpen, het zo: “De Friet bestoat 150 joar! Een ode aan eigenlijk alles wat in een netje op 170 graden gebakken wordt! En meteen onze uurste bijdrage aan de carnaval van 2020!” Pap en Pudding, opgericht in 2004, bezongen de wereld van de frituur al vaker. Zo namen ze een cover op van het aloude nummer “Zij is verliefd op een frikandel”.

Het lied “Frietzaken” begint als volgt: “Ik zeg ’t is feest we goan lekker uit eten. Dus trek ‘oe mooiste jurkske moar us an. Nee, ik ben onze trouwdag niet vergeten. Dan ha’k mun beste blouse niet oangedoan. Heur ’t knorren van menne maag. De friet is jarig, en dat vieren wij vandaag….” Het nummer is op You Tube te beluisteren: gewoon de zoekwoorden “Pap en Pudding, Frietzaken” invoeren. Overigens is René van Rooij geen directe familie van ProFri-directeur Frans van Rooij.

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 14 – Winter 2019-2020

Meer over