Game voor veiliger maaltijdbezorging

Actueel |
11 november 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: NLVVM

NL Delivery Game. Onder deze naam is deze week een game gelanceerd die het verkeersgedrag van maaltijdbezorgers positief moet beïnvloeden.

De Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers (NLVVM) mikt met het digitale spel vooral op de maaltijdbezorgers van 16 tot 24 jaar.

20.000 maaltijdbezorgers

De initiatiefnemers, tien grote bezorgketens waaronder Febo, Kwalitaria en Johnny’s Burger Company, bundelden de krachten en richten zich met name op de 20.000 maaltijdbezorgers die bij verenigingsleden in dienst zijn.

In de game worden de verkeers- en gedragsregels van onder meer Veilig Verkeer Nederland getoetst. Het resultaat moet zijn dat maaltijdbezorgers bewuster en veiliger de weg op gaan.

Voorzitter Tom Filippini van Taco Mundo: “Bij de aangesloten bezorgformules heeft de veiligheid van de medewerkers altijd prioriteit gehad. Door onze knowhow en ervaringen te bundelen in de NL Delivery Game hebben wij nu een extra tool waarmee we de competenties en daarmee de veiligheid van onze maaltijdbezorgers nog beter kunnen borgen.”

Vijf gouden regels

Centraal in de game staan vijf gouden regels voor maaltijdbezorgers die eerder door VVN en de NLVVM werden opgesteld. Dit zijn onder meer: rustig rijden en je aan de verkeersregels houden, je houden aan de maximumsnelheid, voor een rood licht en zebrapad stoppen, geen telefoon gebruiken tijdens het rijden en het correct dragen van een helm. Alle bezorgers spelen de trainingsgame binnen twee weken uit tegen eigen poules met maaltijdbezorgers van dezelfde ketens. Desgewenst kan de trainingsgame daarna vaker worden ingezet.