FW Event 2019: interactief verslag

Achtergrond |
21 december 2019 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Het Frituurwereld Event 2019 was het drukste ooit in het zevenjarige bestaan van vakvereniging ProFri. Frituurprofessionals en partners uit alle windstreken van ons land togen naar Van der Valk in Houten om zich op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen in de branche. Ook de media toonden grote belangstelling, met name voor de lezing “150 jaar friet in Nederland” en de presentatie van de eerste Nationale Smulgids. Hieronder vind je een interactief verslag van het Frituurwereld Event. Als je met je telefoon de QR-codes scant, kom je rechtstreeks terecht bij de betreffende video-impressies van het vakevenement van ProFri en het Nederlands Frituurcentrum.

“Service blijft achter”

Ondernemers in de frituurbranche en de rest van de horeca schiepen een grote mismatch in hun totaalproduct. Dit betoogde Wouter Verkerk, trendwatcher horeca en gastvrijheid, tijdens zijn presentatie op het Frituurwereld Event 2019. Verkerk: “Ondernemers hebben de focus vol gezet op hun product; dat ontwikkelde zich de afgelopen jaar in hoog tempo. Ze zijn echter vergeten de service en beleving evenredig te laten meegroeien.” Hierdoor, aldus Verkerk, vinden veel gasten dat ze teveel betalen voor het totaalproduct, de maaltijd én de beleving samen. Terwijl ondernemers vooral focusten op het assortiment en de productkwaliteit, werd voor de klant de totale servicebeleving steeds belangrijker. Oplossing voor deze mismatch volgens Verkerk: medewerkers veel grondiger trainen op het gebied van service en gastvrijheid.

14 x Met Goud Bekroond

Veertien specialiteiten van frituurbedrijven zijn tijdens het Frituurwereld Event beloond met het predicaat Met Goud Bekroond. Alle ondernemers waren present om hun oorkondes in ontvangst te nemen. De nieuwe Met Goud Bekroonde specialiteiten: de huisgemaakte bamibal van Marktzicht in Beusichem; zuurvlees volgens familierecept, kipsaté gemarineerd in huisgemaakte marinade en satésaus én de Big Happy Burger van Happy Frites in Ransdaal; stoofvlees, hamburger én hotdog van Alida’s Smulpaleis in Roden; huisgemarineerde spareribs, 100% rundvleesburger en de Drentse gehaktstaaf van Snack-plaza & Brasserie Meuleplein in Nijeveen (foto); broodje hamburger met speciaalsaus van De Paardenschuur in Groningen; de truffel-champignon kroket, huisgemaakte loempia en Limburgse koude schotel van ‘t Smulhuis in Brunssum.

Parels van de branche

Medewerkers die een stapje harder zetten in tijden dat het allemaal even niet meezit. Personeel dat hart heeft voor de zaak als de ondernemer kampt met persoonlijke tegenslag. Werknemers die bijna deel zijn van je eigen familie. Opnieuw zette vakvereniging ProFri medewerkers van frituurspeciaalzaken in het zonnetje voor hun bijzondere inzet en prestaties. Zeven van hen werden tijdens het Frituurwereld Event in Houten in het zonnetje gezet en kregen een Parel Award. “Medewerkers die voor jou en het bedrijf door het vuur gaan als het even tegenzit,” zo omschreef ProFri-voorzitter Hans Hus hen. De zeven Parels zijn: Rowan Lammers van Foodmaster Heerhugowaard, Sandra Looren de Jong van Verhage Capelle in Capelle aan de IJssel, Emma Bakker van De Smaak van Klaas Vaak in Hardinxveld Giessendam, Priscilla de Maat van Verhage in Dordrecht, Lieke Janssen van Restaria Horst in Horst, Kerwin Wiersum van Alida’s Smulpaleis in Roden en Marcel Stoots van De Markies in Wijchen.

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 14 – Winter 2019-2020