Frituurwereld viert Nationale Frikandellendag uitbundig

Actueel |
2 februari 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Deze frikpic is ingestuurd door Elin Wesselink. Dit gerecht is gemaakt door haar partner. Ook leuk om als borrelplank te presenteren.

De chocofrik ofwel chocoladefrikandel. De nodige loaded frikandellen. Loaded frikandelpartjes als borrelsnack. Frikandelcarpaccio. Het is een kleine bloemlezing van de Frikpics die ons werden toegezonden ter gelegenheid van Nationale Frikandellendag.

Zaterdag 4 februari aanstaande is het weer zover: dé dag des frikandels. Moet Nationale Frikandellendag eigenlijk geen verplichte vrije dag worden?

Wordt het in Deurne of Dordrecht niet eens tijd om een standbeeld op te richten omdat dáár de victorie van de frikandel begon? Heeft de frikandel nu nóg niet de status van culinair erfgoed?

Zelden uitbundigheid

Enfin, de Nationale Frikandellendag staat al jaren op de feestdagenkalenders online. Maar van een uitbundige viering is eigenlijk zelden of nooit sprake. Hooguit haakt een enkele snackbar of cafetariaformule in op de viering met een speciale aanbieding of actie.

In elk geval en hoe je het ook wendt of keert: omdat de frikandel nu al zeker dertig jaar de meest verkochte frituursnack des vaderlands is, mag de frikandellendag wel wat meer aandacht krijgen. Nederlandser dan onze snackbars en automatieken met hun frikandel krijg je het bijna niet…

Frikandellenweekend…

Vakplatform Frituurwereld staat daarom het komende weekeinde in het teken van dit sterke staaltje uit de vaderlandse frituurkeuken. We maken er maar meteen een frikandellenweekend van. Zaterdag én zondag staat de homepage van Frituurwereld bol van de frikandellen. Met dank aan iedereen die ons na een oproep Frikpics toestuurde. Zoals de bijgaande foto van Elin Wesselink. Zij turnde goed gevulde frikandellen om tot een borrelsnack. Ziet het er niet feestelijk uit?

Meer over