KFC Japan kampt met friettekorten

Actueel |
21 oktober 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: KFC Japan

Een deel van de ruim 1100 vestigingen van KFC in Japan heeft bijna twee weken lang noodgedwongen de verkoop van friet gestaakt. Als gevolg van een tekort aan frietaardappelen, stokten de leveringen.

Hoewel het volgens sommige bronnen ‘enkele weken’ zou kunnen duren voordat er weer voldoende friet voorradig is, zijn er ook restaurants die een dezer dagen de frietverkoop mogelijk hervatten.

De oorzaak ligt bij logistieke problemen: als gevolg van de grote vraag na corona en nieuwe beperkingen in sommige landen, zijn de aanvoerroutes verstoord.

KFC Japan heeft de volgende mededeling op zijn website staan: “Momenteel loopt de invoer van goederen vertraging op door de verstoring van het wereldwijde distributienetwerk als gevolg van de nieuwe besmettingen met het coronavirus. Daarom kan de verkoop van friet bij sommige vestigingen tijdelijk worden opgeschort. Onze excuses voor het ongemak en bedankt voor uw begrip. Opschortingsperiode: vrijdag 8 oktober tot en met donderdag 21 oktober (controleer in de vestiging, want aanbod kan per restaurant verschillen).”

Meer over