Frietkraam én patatkraam op Rotterdams festival

Trivia, Actueel |
22 juni 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Twitter @gijsbregt

Het Boothstock Festival bood een mooie oplossing om de drukte bij de frituur te spreiden. Tijdens het festival in Rotterdam hadden bezoekers de keuze tussen een kraam met patat én een kraam met friet.

Het Boothstock Festival in het Kralingse Bos bracht deze maand net als in eerdere jaren ver over de tienduizend bezoekers op de been.

Onduidelijk is welk aandeel van de festivalgangers koos voor de frietkraam dan wel de patatkraam en in hoeverre dit een ‘principiële keuze’ was.

Triviale twist

De afgelopen jaren lijkt het erop of de triviale twist tussen frietzeggers en patatzeggers steeds hoger oploopt. Niet alleen worden bij herhaling door online media polls gehouden over dit onderwerp, zelfs op hoog politiek niveau is het een kwestie van belang gebleken. Onlangs nog lanceerde chipsmerk Lay’s zelfs een marketingactie waarbij gepoogd wordt de friet- en patatkampen nader tot elkaar te brengen.

Hoe het zij: het initiatief tijdens het Rotterdamse dancefestival lijkt voor herhaling vatbar. Zowel friet als patat zijn op festivals en evenementen nog altijd het populairste gerecht, zo bleek enige tijd geleden uit onderzoek.