Frietbakkers Franky en Coen betrokken bij raketaanval in Oekraïne

Actueel, Video's |
28 juni 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De Brabantse frietbakkers Franky van Hintum en Coen van Oosten waren gisteren betrokken bij een Russische raketaanval in Oekraïne. Via Twitter lieten Franky en Coen weten licht gewond te zijn maar hun auto is wel ernstig beschadigd. De frietverkoopwagen is niet getroffen.

“Een raket heeft het restaurant geraakt waar we aan het eten waren in Kramatorsk. We hebben slechts lichte verwondingen, maar onze auto is ernstig beschadigd”, laten Franky en Coen weten via hun Twitter-account.

Paniek

Op Twitter deelden de frietbakkers een video waarin te zien is hoe heftig de verwoestingen zijn. Bij de Brabanders zelf is de paniek ook groot. “Wij waren bij een aanslag”, vertelt Franky. “Ineens hoorden we die bom. Zo hard. Wij zijn weg kunnen komen, maar er zijn zeker mensen dood. Dat kan niet anders.” Bij de aanval zijn zeker tien doden gevallen, melden verschillende media. In de talkshow ‘Renze’ vertelden de frietbakkers via een live-verbinding dat ze voornamelijk wat schaaf- en snijwonden aan hun handen, armen en hoofd hebben.

Twaalfde snackreis

Sinds 16 juni zijn de Brabanders weer naar het oorlogsgebied in Oekraïne vertrokken om friet, snacks en ijs uit te delen aan de lokale bevolking. Het is de twaalfde snackreis van de frietbakkers maar dit keer zijn ze in het oostelijk deel van Oekraïne, bij de getroffen stad Bachmoet in de Donbas.

Doneren

De frietbakkers krijgen voor hun snackreizen naar het oorlogsgebied donaties. Wie Franky en Coen wil ondersteunen, kan dat via hun website doen. Klik op de link in de onderstaande banner.