Fout van fabrikant leidt tot oliebollen zo hard als bakstenen

Trivia, Actueel |
29 december 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Frituurwereld - oliebollen

Zet de frituurpan maar aan, want het is de hoogste tijd om thuis oliebollen te bakken. Misschien kun je toch maar beter naar de oliebollenkraam of de naar een cafetaria die jaarlijks oliebollen bakt, want de kans bestaat dat de oliebollen thuis dit jaar zo hard worden als baksteen.

Door een productiefout bij Koopmans zit er in een klein aantal pakken oliebollenmix geen gist. Dat meldt de fabrikant op de website. Volgens het bedrijf gaat het om een klein aantal. Aan ruim 99 procent van de pakken zou wel gist zijn toegevoegd. Volgens de maker staan de pakken zonder gist waarschijnlijk bij enkele tientallen regionale supermarkten.

Niet zelf gist toevoegen

Koopmans zegt verder dat de fout niet schadelijk is voor de gezondheid, maar raadt af het product te gebruiken. Oliebollen bakken zonder gist resulteert in bakstenen, zeggen experts tegen Nu.nl. Zelf gist toevoegen is ook geen goed idee, omdat mensen thuis dan al snel teveel kunnen toevoegen. De oliebollen kunnen dan sponzig worden en spetters veroorzaken.

Voor mensen die niet thuis willen bakken, is er natuurlijk altijd de oliebollenkraam. Er zijn ook cafetaria’s die al jaren klanten in december blij maken met oliebollen volgens eigen recept.