Foodcourt van EG Group bij Bleiswijk

Actueel |
4 november 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Illustratie: LIAG Architecten

Het Europese tankstation- en foodservicebedrijf EG Group opent komende maandag officieel een nieuw foodcourt in Bleiswijk.

In het foodcourt op industrieterrein Prisma zitten een vestiging van Burger King en Starbucks. Twee wethouders van de betrokken gemeenten zullen het foodcourt openen.

Starbucks Drive

Voor de snelgroeiende EG Group is het de elfde Burger King en de achtste Starbucks-outlet in de Benelux. Commercieel manager Arjen van Santen: “Onze Starbucks-vestiging heeft als eerste in Nederland een drive-thru.” Ook de Burger King is uitgerust met een drive-through; bovendien biedt de vestiging onderdak aan het BK-koffieconcept Crown Café. Momenteel zijn er nog maar acht van zulke Crown Cafés in ons land.

Groei foodcourts

De laatste jaren groeit het aantal foodcourts op trafficlocaties in ons land zienderogen. Deze ontwikkeling heeft relatief lang op zich laten wachten: het eerste weggebonden foodcourt in ons land, de Foodstrip in Amsterdam-Zuidoost, opende namelijk reeds in 2006. Daarnaast zijn er al veel langer in ons land pleisterplaatsen langs snelwegen waar op organische wijze ‘foodcourts’ ontstonden, zoals parkeerplaats Hazeldonk-Oost en de afrit Veenendaal.