Extra subsidie bbl-leerplek voor de horeca

Actueel |
23 maart 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Nederlands Frituurcentrum – praktijkleren

De Subsidieregeling praktijkleren wordt in de studiejaren 2019/2020 tot en met 2021/2022 uitgebreid met een extra compartiment. Erkende leerbedrijven in de sectoren landbouw, horeca en recreatie kunnen bovenop de gebruikelijke subsidie praktijkleren een extra subsidiebedrag aanvragen als zij een bbl leerplek aanbieden.

Vanaf het studiejaar 2019/2020 is hiervoor € 10,6 miljoen per studiejaar beschikbaar. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van het aantal gerealiseerde weken begeleiding bij de beroepspraktijkvorming in het betreffende studiejaar. Het beschikbare budget wordt per gerealiseerde begeleidingsweek verdeeld over alle leerplaatsen die in aanmerking komen voor de toeslag. Deze toeslag voor erkende leerbedrijven is voor de komende 5 jaar beschikbaar (tot en met 2024).

Kansen voor de frituurbranche

Jonge medewerkers die net van het VMBO afkomen en werken in een cafetaria, snackbar of andere type frituurzaak, kunnen hun leuke baan combineren met het halen van een mbo-diploma. Dit is bij velen niet bekend, maar al jaren volgen medewerkers uit de frituurbranche via de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) een opleiding op mbo-niveau 2, 3 en 4.

Klik hier voor meer informatie over mbo-opleidingen i.c.m. een baan in de frituurbranche.