Expositie Frituur Cultuur tijdens Dutch Design Week in Eindhoven

Actueel |
16 oktober 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Van 20 tot en met 29 oktober is bij het Eindhovense cultuurrestaurant OST bar & kitchen de expositie Frituur Cultuur te zien. Er zijn foto’s geëxposeerd die Eindhovenaar Luuk Hoevenaars in de loop van de jaren van tientallen cafetaria’s nam.

Beeld: Frituur Cultuur expositie

Op Facebook en Instagram bouwde Hoevenaars een reputatie op als fotograaf van onze vaderlandse frituurcultuur. Aanvankelijk portretteerde hij bedrijven, ondernemers en andere frituurbeelden in zijn eigen stad Eindhoven. Tegenwoordig maakt hij ook uitstapjes naar andere steden.

Eindhoven staat centraal

In het dagelijks leven is Hoevenaars docent op een middelbare school in de Lichtstad. De uitbater van OST bar & kitchen benaderde hem om tijdens de Dutch Design Week (DDW) te exposeren in zijn zaak. Getoond worden de foto’s die Hoevenaars maakte van tallozen cafetaria’s in Eindhoven zelf.

Het restaurant ligt midden in één van de terreinen waar het grote design-evenement vanaf 21 oktober wordt gehouden. Speciaal voor de gelegenheid is OST omgebouwd naar een frituurzaak. De expositie Frituur Cultuur opent vrijdagavond 20 oktober en is te bezoeken tot en met zondag 29 oktober. Adres: Daalakkersweg 14, Sectie-C, Eindhoven.