Eindhovense Frituur Cultuur op Instagram

Trivia |
7 september 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De 41-jarige snackliefhebber Luuk Hoevenaars uit Geldrop heeft zijn doel bereikt. Op één snackadresje na heeft hij alle cafetaria’s, snackbars en frituren van Eindhoven gefotografeerd. Omdat hij vindt dat hij na het maken van die ene foto klaar is, stopt hij er nu mee om foto’s te posten op zijn Instagram-stek onder de naam Frituur Cultuur.

Hoevenaars, in het dagelijks leven docent beeldende vakken, was geïnspireerd door bekenden uit Maastricht. Die postten foto’s van snackzaken in hun stad waar ze een frikandel speciaal aten. In Eindhoven, de stad waar Hoevenaars oorspronkelijk vandaan komt, legde hij daarom op zijn beurt 185 frituurpaleisjes van de Lichtstad vast. Een voorkeur heeft hij voor frituurzaken die je kunt omschrijven als een huiskamer waar de tijd een beetje heeft stilgestaan, vertelt Hoevenaars in het Eindhovens Dagblad.

McDonald’s-Petitie

Inmiddels lanceerde Hoevenaars wel een ander initiatief. Hij startte via zijn Instagram-account de petitie “McDonald’s moet stoppen”. Hoevenaars komt al acht jaar niet meer bij McDonald’s. Hij vindt dat de friet er te zout, de hamburger te droog en de cola te waterig is. Bovendien stuit de hoeveelheid afval hem tegen de borst. Liever dan voor McDonald’s, kiest hij voor de snackbar op de hoek, zegt Hoevenaars.

Storm loopt het nog niet met de petitie op website Petitie24.nl; slechts 4 ondertekenaars zijn er op het moment dat dit bericht geschreven is. Op Petitie24.nl staat nog een andere petitie over McDonald’s. Namelijk: McDonald’s moet de McRib in Nederland op de markt brengen. Die is 3252 maal getekend.