Trend van loaded snackworsten steekt ook in België de kop op

Actueel |
27 oktober 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Studio Frites

De trend van frikandellen met toppings, vindt navolging bij onze zuiderburen. Vlaamse frituristen experimenteren met loaded versies van hun eigen snackworst de cervela. Studio Frites in Zoersel onderscheidt zich met een breed assortiment loaded cervela’s en curryworsten met toppings.

Ook in België, frietcultuurland bij uitstek, openen jongere ondernemers steeds meer eigentijdse frietzaken.

In ons land is het een ontwikkeling die een kleine tien jaar geleden inzette in de grote steden in de Randstad, bij onze zuiderburen komt deze ontwikkeling wat later op gang.

Studio Frites in Zoersel is één van de exponenten: het bedrijf opende vorige maand zijn deuren als opvolger van een traditionele frituurzaak, het lokaal van ouds bekende friethuis Het Smullerke.

Tevens pokébowls en pasta

Naast loaded fries, handgemaakte bitterballen, verkoopt Studio Frites ook pokébowls, slaatjes en pasta’s. Onderscheidend zijn echter de loaded cervela’s en curryworsten. Studio Frites, het eigendom van drie ondernemers van verschillende generaties, heeft ze in tien variaties. Zo is er de ‘cheese servela Singapore Monkey’ met gesmolten kaas en een Aziatische topping van onder meer zoete mayo, pindasaus, seroendeng, knapperige uitjes, komkommer en radijs. De loaded worst met ‘truffle & cheese’ is zowel verkrijgbaar met een cervela als met een curryworst.

Stoof met Westmalle

Studio Frites heeft daarnaast onder meer ambachtelijke kaaskroketten en garnalenkroketten uit Zeebrugge. De frituur met honderd zitplaatsen heeft bier aan de tap met veel ruimte voor speciaalbieren. In de saus van de stoofvlees in Westmalle Dubbel verwerkt. Het rundvlees voor de stoof is afkomstig van een lokale boer, terwijl bij deze frietstoof tevens mayonaise en mosterdkaviaar wordt geserveerd.