Donald Trump staat dichtbij de burgers

Trivia |
21 maart 2019 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Het Trumpbuffet – The White House

Je kunt veel zeggen van Donald Trump, maar de Amerikaanse president staat wél dichtbij de burgers. Dat wil zeggen: dichtbij de hamburgers. Trump had natuurlijk een Trump Burger kunnen laten aanrukken van het Trump Hotel in Washington, maar hij deed dit niet toen hij eerder dit jaar een footballteam op bezoek kreeg. Met McLekkers en pizza’s trakteerde Trump spelers van de Clemson Tigers, die na het behalen van het kampioenschap bij de president op audiëntie kwamen.

Het hamburger- en pizzabuffet in the White House was een noodgreep. Vanwege een begrotingsconflict in de VS was er namelijk te weinig overheidspersoneel beschikbaar om een diner te verzorgen. De president liet daarom zijn medewerkers maar een bestelling plaatsen bij McDelivery. De president zal dit geen probleem gevonden hebben; hij geldt als een groot liefhebber van burgers en cola. Ja, Trump en hamburgers zijn erg close. Zo had het maar een haar gescheeld of er had een hamburgerbaas in zijn regering zitting genomen.

Het gaat om Andrew Puzder van hamburgerketen Carl’s Jr. Hij had minister van werkgelegenheid zullen worden, maar trok zich terug op het laatste moment. Trump zelf speelde in 2002 in een reclamespotje van McDonald’s. Aardig detail op de frietfoto: bekijk de tekst op de kartonnen bekers eens goed. De bekers zijn bedrukt met het officiële zegel van de president. Hoe zou zoiets er in Nederland uitzien? Mark Rutte plaatst een bestelling bij een frietspeciaalzaak in Den Haag. Op de kartonnen bakjes staat “Zegel van de minister-president van het koninkrijk der Nederlanden”. Mmm, klinkt best goed. Nou ja, wij hebben over onze premier geen klagen. Hij werkte voor Mora/Unilever en liet zich eens trots in een cafetaria fotograferen, happend in een Groningse eierbal.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 11 – Voorjaar 2019