Derde vestiging Bram Ladage in Gouda

Actueel |
23 april 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

In Gouda opent nog voor de zomer de derde vestiging van verse friet-formule Bram Ladage. Aangezien Gouda een relatief kleine stad is, betekent dit dat er straks één vestiging is op elke ruim 25.000 inwoners in de gemeente.

De derde Bram van de stad komt in het Goudse winkelcentrum Bloemendaal. De andere twee Ladages zijn gevestigd op de Markt in het centrum en in Gouda-West, op een steenworp afstand van McDonald’s. Deze laatste zaak begon enkele jaren geleden als het zeecontainer-concept Bram’s Gourmet. Hij werd omgekat naar een reguliere Ladage-vestiging toen Ladage Beheer een punt zette achter Bram’s Gourmet. De nieuwe vestiging in het Goudse winkelcentrum is de 43-ste Bram Ladage in totaal.

Rotterdam en Delft

Het betekent dat Gouda straks meer vestigingen per inwoner heeft dan Rotterdam, de stad waar Ladage in 1967 begon met frietverkoop op de markt. Rotterdam heeft 17 vestigingen ofwel één Ladage op elke bijna 40.000 inwoners.

Net als Gouda telt ook Delft drie Ladages. Maar Delft heeft aanmerkelijk meer inwoners dan Gouda. De stad heeft één vestiging op elke 36.666 Delftenaren, terwijl Gouda straks na de opening één op 25.333 loopt. Gouda is van oudsher een belangrijke stad voor Ladage. Hier opende ooit één van de eerste vestigingen buiten Rotterdam. Bovendien was Gouda-Centrum ooit de eerste franchisezaak.

Foto: promofoto Ladage Beheer

Meer over