Dennis van Asselt nieuwe directeur Nederlands Frituurcentrum

Actueel |
7 oktober 2021 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Frituurwereld - Dennis van Asselt directeur Nederlands Frituurcentrum
Foto: Dennis van Asselt (nieuwe directeur Nederlands Frituurcentrum)

Dennis van Asselt (42) is de nieuwe directeur van het Nederlands Frituurcentrum (Frituurcentrum). Van Asselt gaat aan de slag om het kennis- en innovatieplatform voor friturend Nederland verder de toekomst in te brengen. Ook gaat hij een rol spelen bij zaken die het Frituurcentrum uitvoert in opdracht van ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders.

Van Asselt kent de frituurbranche als zijn broekzak. Tot eind vorig jaar was hij chef-redacteur van vakblad Snackkoerier. Hij is zowel opgeleid kok als journalist en was in beide disciplines jarenlang actief. Van Asselt was als kok ruim vijftien jaar werkzaam bij verschillende restaurants in Nederland en de Verenigde Staten. Voordat hij bij Snackkoerier kwam, was hij redacteur en hoofdredacteur van verschillende andere vakbladen.

“Frituur is cultuur”

“De frituurbranche is onderdeel van de Nederlandse cultuur”, zegt Van Asselt. “Het is een sector met veel bedrijven en producten waar we trots op mogen zijn. Door mijn werk ben ik nog meer verbonden geraakt met de branche en de ondernemers. Het Nederlands Frituurcentrum is hét platform voor kennis en innovatie, dus voor mij de plek om mijn carrière voort te zetten en deze prachtige branche verder te helpen.”

Leiding Frituurcentrum

Van Asselt heeft als uitvoerend directeur van het Nederlands Frituurcentrum de opdracht om de professionalisering en groei van cafetaria’s, snackbars en andere frituren te stimuleren, onder meer door het vergroten van kennis en vakmanschap. Hierbij hoort ook het zichtbaar maken van deze kwaliteiten bij consumenten.

Met dat doel geeft hij onder meer leiding aan de organisatie van de keurmerken Goed Gefrituurd en Met Goud Bekroond, mystery guest bezoeken, vakevenementen, trainingen, opleidingen en trendtours. Ook is hij medeverantwoordelijk voor vakplatform Frituurwereld.nl, de Nationale Smulgids, Smulscore.nl en het online leerplatform Werkenaankennisenvakmanschap.nl.

De nieuwe uitvoerende directeur neemt deze taken over van Frans van Rooij, die sinds de start in 2014 aan het roer stond van het Frituurcentrum. Door de komst van Van Asselt kan Van Rooij zich volledig focussen op zijn taken als directeur van vakvereniging ProFri.

Over het Nederlands Frituurcentrum

Het Nederlands Frituurcentrum is in 2014 ontstaan als uitvoeringsorgaan van ProFri en heeft als zelfstandige organisatie de taak om de groei en professionalisering van de frituurbranche en daarmee de individuele cafetaria, snackbar en frituur te stimuleren. Dit gebeurt door het vergroten van kennis, waardoor ondernemers kunnen uitblinken op het gebied van Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid (de drie pijlers van zowel ProFri als het Nederlands Frituurcentrum). Op die manier kunnen bedrijven een voorkeurspositie bij consumenten verwerven en verstevigen.

Daarnaast wil het Frituurcentrum samen met vakvereniging ProFri de beeldvorming van frituren veranderen, zodat meer Nederlanders inzien dat friet en andere gefrituurde producten prima passen in een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Meer over