Plaza-ondernemers openen Dirty Fries in Eindhoven

Actueel |
7 oktober 2021 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Theo van Gemert en Hugo van Wandelen van Plaza Jagershoef hebben sinds 6 oktober een tweede zaak in Eindhoven. Dirty Fries is een bezorgconcept waarin loaded fries de hoofdrol spelen.

Dirty Fries is te vinden iets ten zuiden van het Eindhovense centrum, in een winkelgebied met een aantal andere bezorgconcepten. Hier komt de droom van Theo van Gemert en Hugo van Wandelen uit. “We zagen hier acht jaar geleden al brood in”, zegt Theo van Gemert. “We zijn begonnen met loaded fries bij Plaza Jagershoef en hebben dat steeds verder ontwikkeld. En nu staan we hier. Volgens mij zijn we de eerste in Nederland met een dergelijk bezorgconcept.”

Opvallend hoekpand

De locatie, die de ondernemers huren, bevindt zich in een nieuw hoekpand. “We zijn met de neus in de boter gevallen. Het pand is helemaal van de grond opgebouwd, dus we hebben al onze wensen kunnen doorvoeren. En het is een hoekpand. We vallen echt op, zeker wanneer het buiten donker is.”

Geen snacks

Dirty Fries is in veel opzichten anders dan Plaza Jagershoef, zegt Van Gemert. “Dit is geen cafetaria, we verkopen geen snacks. En in onze cafetaria lopen medewerkers door elkaar, terwijl hier iedereen een vaste plek heeft. We laten de bestellingen bewegen, niet de medewerkers. We proberen het zo voor elkaar te krijgen dat we met vier, misschien vijf mensen kunnen werken.”

Pork On The Fork

Op het menu staan twaalf loaded fries, waaronder Super Shrimp Mighty Meat, Rockachili Fries en The Pork On The Fork. Er zijn zes hamburgers, zoals Bacon Me Crazy en Say Cheese Burger. Verder is er keuze uit vier salades, een aantal finger foods, milkshakes, frisdranken, cheesecakes, een brownie en ijs.

Bestellingen beginnen achter aan de productielijn, waar onder meer een kleine bakwand staat. Deze lijn is speciaal voor de ondernemers gebouwd. Burgers en friet krijgen hun toppings terwijl ze naar voren worden geschoven (friet rechts, burger links). Voorin worden bestellingen ingepakt en aan bezorgers meegegeven.

Verzorgingsgebied

Dirty Fries heeft een verzorgingsgebied van ongeveer 30 duizend inwoners, inclusief het centrum van Eindhoven. “En ik schat in dat we 90 procent van de bestellingen zullen bezorgen”, zegt Van Gemert. De ondernemers hebben een eigen verpakkingslijn laten ontwikkelen. Ze beschikken over acht elektrische bezorgfietsen met reflecterende logo’s.

Cashloos

De vestiging is daarnaast volledig cashloos. In de zaak staan twee bestelzuilen voor afhaalbestellingen, aan de balie worden geen bestellingen aangenomen. “Zo kunnen we ons volledig richten op de productie. En de bestelzuil stelt in principe altijd de juiste vragen. Bovendien zijn we niet overvalgevoelig.”

Volgens Van Gemert kan het concept in de toekomst worden uitgebreid. “We willen eerste deze zaak goed neerzetten, maar op den duur hopen we dit verder uit te kunnen rollen. Ik wil eigenlijk dat iedereen aan Dirty Fries denkt als ze zin hebben in loaded fries.”