Definitief: horeca weer open vanaf 26 januari

Geen categorie, Actueel |
25 januari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Frituurwereld - horeca open

Het kabinet is akkoord met de versoepelingen die de afgelopen dagen al waren uitgelekt. Tijdens de persconferentie van vanavond (dinsdag 25 januari) maakt premier Mark Rutte het einde van de lockdown officieel bekend.

Onder meer de horeca mag vanaf woensdag 26 januari tot 22.00 uur openblijven. Afhalen en bezorgen zijn na die tijd wel toegestaan. Horecazaken en gasten moeten wel aan strenge voorwaarden voldoen. Het coronatoegangsbewijs moet worden gecheckt bij binnenkomst (op basis van 3G) en iedereen krijgt een vaste zitplek. Tafels staan op 1,5 meter en wie rondloopt, moet een mondkapje dragen.

Dringende oproep

De Horeca Alliantie en Koninklijke Horeca Nederland hebben de ministers beloofd er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat de achterban de regels naleeft. De Horeca Alliantie doet daarom een dringende oproep aan heel de horeca om de voorwaarden voor heropening te respecteren, na te leven, te controleren en zo nodig te handhaven.

Over drie weken evalueren

Het volgende weegmoment zal over drie weken plaatsvinden. Het kabinet is voornemens om dan eerst de maatregelen voor het thuisbezoek en het thuiswerkadvies te versoepelen. Daarna wordt er pas naar andere versoepelingen gekeken.