Cabaretier Ronald Goedemondt noemt zichzelf ‘fastfoodconnaisseur….’

Trivia, Actueel |
20 december 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Ronaldgoedemondt.nl

De oudejaarsconferences komen er weer aan. Een van de cabaretiers die vaak over snacks en fastfood in zijn shows praat, is Ronald Goedemondt.

In een interview dat hij eerder deze maand aan NRC gaf, noemt hij zichzelf ‘fastfoodconnaisseur’. De cabaretier bekent daarin alleen voor de koekjes naar de Subway te gaan.

Aanleiding voor het interview met Goedemondt is zijn nieuwe theatertournee ‘Met knielende knikjes’. Het gesprek begint meteen met een discussie over koekjes.

Koekjes van de Subway

In de shows van Goedemondt gaat het vaak over zijn favoriete producten: koffie, koekjes, snoep en snacks. Als de interviewer van NRC hem snackbarconnaisseur noemt, maakt hij er zelf ‘fastfoodconnaisseur’ van. Zo tipt hij de interviewer dat hij naar de Subway moet voor lekkere koekjes. Hij zegt daarover: “Een verschrikkelijke keten, maar ik kom er voor de koekjes.”

Softijsje tappen

Van een ode aan buurtsnackbar ’t Vogeltje tot het bestempelen van de kaassoufflé als ‘een echte vrouwensnack.’ Of het uitvoerig beschrijven van hoe een snackbarmedewerker een softijsje voor hem tapt. Cabaretier Ronald Goedemondt, ook bekend van het humoristische televisieprogramma ‘De Sluipschutters’, draait er zijn hand niet voor om.

Goedemondts beschrijvingen zijn niet alleen humoristisch maar doorspekt voor zijn liefde voor snacken. Bekijk hier de video over snackbar ’t Vogeltje. Hier vind je een video over het tappen van een softijsje.