Nachtburgemeester begon bij Kwalitaria

Actueel |
23 maart 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Horecava

“Ik heb in de horeca meer over het leven geleerd, dan tijdens al m’n studies.” Dat zegt Guido Weijers. Gisteren werd de cabaretier officieel gekozen tot de Nachtburgemeester van Nederland 2021. Weijers werkte lange tijd bij Kwalitaria Panken in Boxmeer.

Weijers is als nachtburgemeester de opvolger van zanger André Hazes junior. De verkiezing is sinds enige jaren onderdeel van de horecavakbeurs Horecava. Hoewel die geen doorgang vond vanwege corona, werd toch een nieuwe nachtburgemeester van de horeca gekozen.

De bekendmaking had plaats tijdens een livestream van Bidfood. De groothandel bood de horeca een online feestje aan vanuit het Tobacco Theater in Amsterdam. De jury koos Guido Weijers mede vanwege zijn roots in de horeca. Niet alleen werkte hij lang, in de jaren ’90, bij de Kwalitaria in Boxmeer, ook exploiteerde Weijers in Boxmeer een restaurant. Recentelijk trok hij bovendien de aandacht met één van de eerste fieldlabs, een voorstelling in het Beatrix Theater in Utrecht.

Podium voor de horeca

De jaarlijks gekozen Nachtburgemeester van Nederland is een officieuze ambassadeur van de horeca en het nachtleven. In eerste instantie was er twijfel of er dit jaar een nachtburgemeester zou worden benoemd, omdat het nachtleven al een jaar op slot zit. “Maar nu er toch wat licht aan het einde van de coronatunnel begint te branden, heeft de horeca juist een nachtburgemeester nodig. Hiermee krijgt de horeca een extra podium,” aldus de organisatie.

Meer over