Amsterdamse formules groeien gestaag

Actueel |
30 september 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Freddy Fryday

Eigentijdse Amsterdamse snackformules breiden het aantal vestigingen gestaag uit. Niet alleen opende Frietboutique onlangs een tweede zaak in Rotterdam, ook de kleine formules Vegan Junk Food Bar (VJFB) en Freddy Fryday groeien verder.

Vegan Junk Food Bar strijkt neer in Eindhoven. VJFB verkoopt onder meer plantaardige hamburgers, friet, shoarmakapsalon en vleesloze spareribs.

Keulen

Vier jaar na de opening van de eerste vestiging, staat de teller inclusief Eindhoven op zes Nederlandse outlets. Er zijn vier VJFB’s in Amsterdam, één in Rotterdam. In het buitenland is de formule present in Barcelona; Keulen moet daar binnenkort bijkomen.

Loaded fries

Het Amsterdamse concept Freddy Fryday ontstond net als VJFB in 2017. Lang bleef het bij één vestiging in Amsterdam-Oost, maar sinds kort is Freddy Fryday ook aanwezig in Amsterdam-West. Freddy Fryday is gespecialiseerd in loaded fries, zogenaamde Funky Freddy Fries. Tot de frietmenu’s behoren onder meer Freddy’s Nacho’s met nacho’s, guacamole, crème fraîche, tomatensalsa en ui én Magic Mushroom met huisgemaakte champignonsaus, mozzarellakaas en peterselie.

Meer over