
De augurkensnackbar Pickled, een initiatief van de familie Kesbeke, sloot op zondag 28 september definitief de deuren. Daarmee kwam er na ongeveer twee maanden een einde aan het opvallende experiment in hartje Zwolle.
Pickled opende begin augustus in de Diezerstraat, op de plek waar voorheen snackbar Hollandia zat. Bij de start werd al aangekondigd dat het om een proefperiode van twee maanden zou gaan.
Bekende augurkenfamilie
De familie Kesbeke, die landelijke bekendheid kreeg door de realitysoap De Augurkenkoning, trok met hun augurkenbedrijf en kleurrijke persoonlijkheden eerder al veel media-aandacht. Met Pickled brachten zij voor het eerst hun augurkenspecialiteiten in snackbarvorm naar het publiek.
Afscheidsbericht
Op sociale media liet de familie Kesbeke eerder weten: “Na een geweldige en succesvolle pop-upperiode in Zwolle is zondag 28 september helaas alweer de laatste dag.”
Ze spraken hun dank uit aan iedereen die langskwam, met name vanwege de “leuke bezoeken, gezellige gesprekken en blije gezichten” die de afgelopen weken waren ontstaan.
Feestelijke afsluiting
De laatste dag werd niet stil voorbijgegaan. Volgens de aankondiging was er sprake van een feestelijke afsluiting: bezoekers die zich op de “leukst, gekst of meest opvallend geklede” wijze lieten zien, maakten kans op een speciaal Kesbeke-pakket. Ook was Camiel Kesbeke zelf aanwezig om bezoekers te ontmoeten.
Nieuwe toekomst voor het pand
Volgens de verhuurder blijft het pand niet lang leeg. In De Stentor gaf hij aan dat er opnieuw een eetgelegenheid in zal komen, wederom met een bijzonder concept. Daarmee lijkt de Diezerstraat binnenkort opnieuw een opvallende culinaire toevoeging tegemoet te zien.