Amsterdams icoon Febo nu ook op Schiphol

Actueel |
4 april 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De Amsterdamse automatiekformule Febo heeft sinds kort een outlet op Schiphol Plaza. Een vestiging van Pommes Frites, het frietconcept van de Italiaanse cateraar Autogrill, maakte plaats voor Febo.

Het is voor Febo, in 1941 ontstaan in Amsterdam als bakkerij, de eerste vestiging op de grootste luchthaven van ons land. “Op Schiphol streven we ernaar om ons aanbod voortdurend te verbeteren door de kwaliteit, diversiteit en herkenbaarheid te verbeteren. De introductie van een sterk, lokaal merk als Febo draagt hieraan bij,” aldus cateraar Avolta.

Van tien tot tien

Omdat de Febo-outlet zich bevindt vóór de security-controle, kunnen ook bezoekers die niet vliegen er terecht. Klanten kunnen zowel hun bestelling plaatsen aan de toonbank als gebruikmaken van de automatiek. Febo is alle dagen van de week geopend van 10.00 tot 22.00 uur.

Avolta en HMSHost

Avolta, Febo’s licentiehouder op Schiphol, is voor Nederland een nieuwe naam in de foodservice- en travelcatering. Het bedrijf ontstond in november 2023 als gevolg van een fusie tussen Autogrill in Italië, moederbedrijf van Schiphol-cateraar HMSHost, en branchegenoot Dufry Group. Samen boeken de bedrijven ettelijke miljarden euro’s aan omzet. HMSHost valt sinds begin dit jaar volledig onder het nieuwe Dufry/Autogrill merk Avolta.

Foto: Newsroom Schiphol

Meer over