Frituurwereld Paviljoen op Horeca Expo Hardenberg?

Actueel |
24 januari 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Easyfairs Horeca Expo

Mogelijk komt er een Frituurwereld Paviljoen op de Horeca Expo Hardenberg. Deze vakbeurs van de internationale beursorganisator Easyfairs wordt van 29 tot en met 31 januari 2024 voor het eerst gehouden in de Hardenbergse Evenementenhal.

Op dit moment voeren het Nederlands Frituurcentrum, eigenaar van platform Frituurwereld, en Easyfairs besprekingen over de mogelijke samenwerking begin volgend jaar. Bij zowel vakvereniging ProFri als het Frituurcentrum bestaat al langer de wens om de branche een eigen plek te geven. In het grijze verleden kende ons land specialistische vakbeurzen als de IJsfrica Beurs en Snackvak.

Horeca Expo

Easyfairs is tevens organisator van de Horeca Expo Gent. Dat is al ruim dertig jaar de grootste beurs voor de Belgische horeca met ruim 600 exposanten en meer dan 50.000 bezoekers. Tijdens de Gentse beurs is er een aparte hal waar frituurprofessionals alles van hun gading vinden. Ook houdt Navefri, de Belgische collega-organisatie van ProFri, hier jaarlijks een meeting.

“Behoefte aangetoond”

Tot enkele jaren geleden had Hardenberg een florerende eigen horecabeurs. De laatste editie in 2016 bracht nog 12.000 bezoekers op de been. Easyfairs deed recent onderzoek naar de behoefte om de horecabeurs terug te brengen op de agenda.

Het bedrijf concludeert na gesprekken met een groot aantal horecaleveranciers en -ondernemers: “Van kleine speciaalzaken tot sterrenrestaurants en van leveranciers van food en drinks tot aan personeelsdiensten: er bleek een duidelijke behoefte aan een horecabeurs in Hardenberg te zijn.”

“Tientallen toezeggingen”

Easyfairs werkt de komende tijd verder aan de opzet van de Horeca Expo Hardenberg. Naast thema’s en standhouders, moet er een aantrekkelijk randprogramma worden opgetuigd. Easyfair stelt in het vooruitzicht: “Inspirerende demonstraties van chefkoks, wedstrijden en een interessant en kwalitatief programma. Inmiddels hebben al tientallen mooie namen uit de branche toegezegd.”