Voorman INretail wordt nieuwe KHN-directeur

Actueel |
11 juli 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Udo Delfgou (53) treedt op 1 oktober aan als de nieuwe directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Delfgou volgt Dirk Beljaarts op, die vijf jaar directeur was. Beljaarts is namens de PVV minister van economische zaken geworden in het nieuwe kabinet. Delfgou was twintig jaar werkzaam bij branchevereniging INretail.

In het persbericht over de benoeming laat KHN zich niet uit over de reden van Beljaarts vertrek. Volgens mediaberichten is de kersverse PVV’er eerder dit jaar onder druk vertrokken bij de horecaorganisatie. Udo Delfgou startte twintig jaar geleden bij de brancheorganisatie voor non-food winkeliers. De laatste negen jaar was hij directeur van INretail. KHN zegt over Delfgou in een persbericht: “Hij neemt een schat aan ervaring én een hoop enthousiasme en verbindende kwaliteiten mee. We zijn ervan overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage gaat leveren aan de toekomstbestendigheid van onze branche.”

Nieuwe boegbeelden KHN

Udo Delfgou zegt zelf dat hij ernaar uitkijkt om “de kracht van belangenbehartiging in te zetten voor de meest gastvrije sector die er is: de horeca”. Met de komst van Delfgou heeft KHN in anderhalf jaar tijd twee nieuwe boegbeelden. Vorig jaar voorjaar volgde horecaonderneemster en toenmalig D66-raadslid Marijke Vuik uit Delft namelijk de Rotterdamse cafébaas Robèr Willemsen op als voorzitter.

Foto: Udo Delfgou, promofoto INretail