Vlamingen volgen kipkaastrend met de Pyramido

Actueel |
15 februari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Kip en kaas. Dat het een trend van formaat is in snackland, schreven we al eerder. Komende weken start de uitlevering van Mora’s nieuwe Kaas Kipkorn, die tijdens de Horecava is geïntroduceerd. Ook bij onze zuiderburen is de belangstelling voor kipkaassnacks groot.

In de Vlaamse media trekt friturist Hasan Sahin uit Maasmechelen de aandacht met zijn nieuwe snack de Pyramido. De driehoekssnack bestaat uit halal kip en smeltende kaas. Hij heeft inmiddels enkele frituren in Belgisch Limburg zover gekregen dat ze de Pyramido in hun assortiment opnamen.

Meer kipkaassnacks

Sahin zegt in de media dat de vraag naar snacks met kippenvlees en kaas in zijn algemeenheid groot is. In België zijn de afgelopen jaren al meer opmerkelijke snacks met zowel kaas als kip geïntroduceerd, waaronder een kip-kaasdonut. Ook bij onze zuiderburen wordt Mora’s Kaas Kipkorn op de markt gebracht.

Koreaanse frituurkip

In ons land valt daarnaast op dat krokante, gefrituurde Koreaanse kip met zoetzure saus en pikante sojasaus enorm in opmars is. Overal in het land openen nieuwe formules met gefrituurde Koreaanse kip hun deuren. Naast concepten met enkele vestigingen, valt vooral de virtuele franchiser Incheon Korean Fried Chicken op.

Incheon is een volledig online bezorgconcept dat restaurants en cafetaria’s in hun bestaande keuken kunnen implementeren. Volgens de website van Incheon zijn de delivery-kipproducten en bijgerechten inmiddels present in ruim vijftig bestaande horecabedrijven, vooral Aziatische restaurants en buurtsnackbars.

Foto: promofoto Pyramido